Tapenade

Tapenade

2
5
Enkel10 min
Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 150 g
    sorte oliven
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 8 stk
    ansjosfileter
  • 1 ss
    kapers
  • 3 ss
    extra virgin olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.

  2. 2

    Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.

    Tips

    Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Tips

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Del denne oppskriften: