Søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp

Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp

0
8
Middels90 min
Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 stk
    søtpotet ca. 500 gram
  • 200 g
  • 1 stk
    egg
  • 1 ts
    malt chili
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 stk
    egg til dypping
  • 2 dl
    knust kavringer

Kremet blåmuggost-dipp

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.

  2. 2

    Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.

    Tips

    Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.

  3. 3

    Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.

  4. 4

    Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.

  5. 5

    Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.

  6. 6

    Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.

Del denne oppskriften: