Sommerlig Quesadilla

Sommerlig Quesadilla

0
6
Enkel15 min
Meksikansk smaksbombe med revet Norvegia, reker, vårløk, avocado og koriander. Serveres med kjølende mangosalsa, og litt rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mangosalsa:

  • 1 stk
    mango
  • 1 dl
    frisk koriander
  • 1 stk
    rød chili
  • 4 stilker
    vårløk
  • 1 stk
    lime (saften)

Tortilla med fyll:

Slik gjør du det

  1. 1

    Del mango i terninger. Finhakk koriander og chili. Skjær vårløk i strimler. Bland sammen, og smak til med limesaft. Sett til side.

Tortilla med fyll:

  1. 2

    Rens reker og hakk dem fint. Hakk koriander og ha i sammen med rekene.

  2. 3

    Del avocado i to på langs, fjern stein og ta ut kjøttet med en spiseskje. Del i små terninger. Bland med rekene. Press sitronsaft over med en gang. La stå.

  3. 4

    Varm en panne til middels varme sammen med litt smør og legg i en tortillalefse. Legg litt Revet Norvegia på den ene halvdelen av tortillaen. Ta en neve reke- og avocadoblanding og legg på litt mer ost. Brett over den ”tomme” halvdelen og stek 1-2 minutter før du forsiktig snur tortillaen og lar den ligge et par minutter på denne siden. Den skal bli lett gyllen.

  4. 5

    Legg på fat og klipp hver tortilla i tre. Server med mangosalsa og gjerne litt rømme til.

Tips

Quesadillas er en lur måte å få brukt opp rester på. Bruk for eksempel kjøttsaus eller rester fra tacomiddagen som fyll til quesadillas.

Del denne oppskriften: