Norvegia med lun aprikoschutney

Norvegia med lun aprikoschutney

0
6
Enkel20 min
Norvegia Fyldig servert med hjemmelaget aprikoschutney og godt brød. Dette er en liten delikatesse.

Ingredienser

Antall porsjoner

Aprikoschutney:

  • 1 stk
    vaniljestang
  • 200 g
    tørkede aprikoser
  • 2 dl
    vann
  • 1 stk
    appelsin
  • 1 dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
  • 4 ss
    sukker eller honning
  • 3 ss
    sitronsaft
  • 8 stk
    hele kardemomme eller 2 kanelstenger

Brød og tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Snitt vaniljestang på langs og skrape ut frøene. Hakk aprikos. Riv skall fra appelsin. Ha vaniljefrø, aprikos, vann, appelsinskall, appelsinjuice, sukker, sitronsaft og kardemomme i en kjele.

  2. 2

    Kok forsiktig opp. La det putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles.

    Tips

    Ønsker du chutneyen mer flytende, tilsetter du mer væske.

Brød og tilbehør:

  1. 3

    Skjær tykke skiver av ost, gjerne i trekantbiter. Ha smør på brødskivene.

  2. 4

    Legg osteskivene på brødskivene sammen med lun aprikoschutney og valnøtter.

    Tips

    La gjerne brødskiver og ost få et opphold under grill før de serveres med chutney.

Tips

Aprikoschutney kan med fordel spises kald. Ha chutney som blir til overs i tett glass og oppbevar kjølig. Den holder seg flere dager i kjøleskap.

Del denne oppskriften: