Grillet potet med urtesmør og bacontopping

Grillet potet med urtesmør og bacontopping

0
5
Enkel60 min
Grillede poteter er topp tilbehør, men kan også være et måltid i seg selv om du topper med revet ost, bacon og mais.

Ingredienser

Antall porsjoner

URTESMØR

  • 2 ss
    finhakket timian
  • 2 ss
    finhakket bladpersille
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    finrevet sitronskall
  • 200 g

Grillet potet og tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland timian, bladpersille, salt og sitronskall med romtemperert smør. Ha smøret over på et stykke matpapir. Form til en pølse og rull i papiret. Snurr endene godt sammen og avkjøl i kjøleskapet. Skjær i skiver før servering.

    Tips

    Du kan smaksette smør med hva du vil! Bruk det du har av ferske eller tørkede urter, ferske eller tørkede krydder, sitrus, hvitløk, ingefær og grønnsaker som paprika, broccoli eller løk.

  2. 2

    Pakk poteter i aluminiumsfolie, stikk hull rundt omkring med en gaffel og legg rett i glørne på grillen. Snu et par ganger underveis og la ligge til møre, ca. 40-50 minutter.

  3. 3

    Stek bacon i biter til sprø. Vend inn mais. Skjær et kryss i poteten og press den åpen. Legg i ost – her kan du legge poteten tilbake på grillen til osten smelter om du vil. Ha i kryddersmør og topp med bacon, mais og rømme.

Tips

Når grillen først er i gang koster det lite å pakke noen store poteter i folie og legge dem i glørne. De gjør seg selv mens du griller resten av maten.

Del denne oppskriften: