Bakt potet med meksikansk vri

Bakt potet med meksikansk vri

0
15
Enkel80 min
Bakt potet fylt med krydret kjøttdeig, mais og vårløk og toppet med smeltet ost. Et godt lite måltid i seg selv, og et godt alternativ til fredags-taco.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    bakepoteter
  • 2 ss
    olivenolje
  • 300 g
    kjøttdeig
  • 2 ss
  • 2 ss
    tacokrydder
  • 2 dl
    mais
  • 2 stk
    vårløk
  • 4 ss
    tacosaus
  • 3 dl
    Jarlsberg® Revet

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk potet og ha i en ildfast form. Gni med olje og dryss med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 50-60 minutter eller til mør.

    Tips

    Steketiden på potetene varierer etter størrelsen på poteten. De største bakepotetene trenger 1 time, mens en vanlig potet trenger rundt 30 minutter.

  2. 2

    Fres kjøttdeig i smør i en stekepanne og hakk i små biter. Rør inn tacokrydder og stek til akkurat gjennomstekt.

    Tips

    Spe med noen spiseskjeer vann om det blir for tørt.

  3. 3

    Sett ovnen opp til 250 °C. Vend mais, hakket vårløk og salsa inn i kjøttet. Skjær et kryss i den bakte poteten og brett sidene ut. Fyll poteten med kjøttblandingen og topp med ost.

  4. 4

    Gratiner potetene øverst i ovnen i et par minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med frisk vårløk og rømme.

Del denne oppskriften: