Sveler (lapper)

Sveler (lapper)

168
1,692
Enkel25 min
Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. 

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så Kefir og det smeltede smøret.

  2. 2

    Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.

  3. 3

    Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.

  4. 4

    Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær, syltetøy og rømme eller vaniljekesam.

Tips

Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.

Del denne oppskriften: