Saras cookies. Foto: Thomas Røyert

Saras cookies

71
401
Enkel25 min
Deilige og enkle cookies proppfull av nøtter og både hvit og mørk sjokolade. Denne oppskriften er sendt inn av Sara Solberg i forbindelse med KK og TINEs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 300 g
    sukker
  • 275 g
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 stk
    egg
  • 50 g
    hvit sjokolade
  • 50 g
    mørk sjokolade
  • 1 dl
    valnøtter , eller andre nøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Denne oppskriften gir ca 30 deilige cookies. Sett stekeovnen på 200 °C. Ta fram stekeplater med bakepapir.

  2. 2

    Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver og vaniljesukker. Hakk sjokoladen og nøttene litt grovt. Bland alt lett sammen.

  3. 3

    Form små topper ved hjelp av en skje og sett dem på stekeplaten. Massen vil flyte litt utover, så det er viktig med god avstand. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl cookiesene litt på platen før du legger de videre på en rist. De er helt perfekte hvis de er litt seige.

Tips

Gi bort noen cookies i gave. Pakk de inn i hyssing eller vakkert silkepapir og skriv din egen, personlige hilsen.

Del denne oppskriften: