Sarah Bernard

Sarah Bernard

32
244
Middels120 min
Smørkrem og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Enten du lager de til deg selv eller som gave, vil disse småkakene garantert falle i smak.

Ingredienser

Antall stykker

Kjeksbunner

  • 400 g
    kransekakemasse

Smørkrem

  • 1 ½ dl
    sukker
  • ½ dl
    vann
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 175 g
    TINE® Meierismør , romtemperert
  • 2 ss
    mørk sjokolade

Sjokoladetopping

  • 300 g
    mørk sjokolade
  • 3 ss
    kokosfett

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

Slik lager du kjeksbunnene

  1. 2

    Skjær kransekakemassen i skiver, ca. 0,5 cm tykk. Rull til kuler og press de flate. Stek gylne midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl på rist.

Slik lager du smørkrem

  1. 3

    Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen, med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen sammen. Tilsett romtemperert smør, og pisk godt sammen til kremen er luftig og fin.

Sjokoladetopping

  1. 4

    Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Topp de avkjølte bunnene med smørkrem på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner i ca. 1 time.

  2. 5

    Smelte kokosfett med resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kakene i glasuren slik at kremen er dekket av sjokolade.

  3. 6

    Sett kakene kaldt slik at sjokoladen stivner.

Del denne oppskriften: