Rislapper med kanel og sitron

Rislapper med kanel og sitron

6
57
Enkel25 min
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lapper

  • 1 pakke
    (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
  • 3 ss
    sukker
  • 1 ts
    malt kanel
  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    hvetemel
  • 1 stk
    sitron , revet skall av
  • 2 ss
    TINE® Meierismør , til steking

Pynt

  • 6 stk
    friske bringebær
  • 1 ss
    bringebærsyltetøy
  • 2 stk
    sitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.

  2. 2

    Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.

Pynt

  1. 3

    Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.

Tips

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Del denne oppskriften: