tablecloth-basil
Hjemmelaget vaffelrøre
(2017)

Hjemmelaget vaffelrøre

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gjerne ekstra stor porsjon av denne vaffelrøren, som i utgangspunktet gir 13-15 gode vaffelplater. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses. I tillegg til tradisjonelle vafler passer disse også perfekt til små forretter eller tapasretter fylt med for eksempel rømme, skinke, reker, lodderogn eller noe annet snadder.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dlhvetemel
2 tsbakepulver
1 dlsukker
5 dlTINE Kulturmjølk (evt. TineMelk Hel)
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 tsmalt kardemomme
50 g, smeltet TINE Meierismør

Til steking

3 ssTINE Meierismør
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en gryte på middels varme.
    2. Bland mel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bolle. Deretter blander du kulturmelk, vanlig melk, eggene og det smeltede smøret i det tørre.
    3. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 - 20 minutter.
    4. Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
    5. Server vaflene varme, med kald rømme, brunost, syltetøy eller nyrørte friske bær på.
blue heart
Tips!

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff