Hjemmelaget vaffelrøre

(1876)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gjerne ekstra stor porsjon av denne vaffelrøren, som i utgangspunktet gir 13-15 gode vaffelplater. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses. I tillegg til tradisjonelle vafler passer disse også perfekt til små forretter eller tapasretter fylt med for eksempel rømme, skinke, reker, lodderogn eller noe annet snadder.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dlhvetemel
2 tsbakepulver
1 dlsukker
5 dlTINE Kulturmjølk (evt. TineMelk Hel)
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 tsmalt kardemomme
50 g, smeltet TINE Meierismør

Til steking

3 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret i en gryte på middels varme.
    2. Bland mel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bolle. Deretter blander du kulturmelk, vanlig melk, eggene og det smeltede smøret i det tørre.
    3. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 - 20 minutter.
    4. Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
    5. Server vaflene varme, med kald rømme, brunost, syltetøy eller nyrørte friske bær på.

Tips:

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Kommentarer