Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

0
7
Enkel30 min
Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.

  2. 2

    Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.

  3. 3

    Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.

    Tips

    Brunet smør gir vaflene en dypere, litt karamellisert smak.

  4. 4

    Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.

Tips

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Del denne oppskriften: