Edderkoppkjeks

Edderkoppkjeks

12
141
Enkel90 min
Cookies med ostekrem, formet som skumle edderkopper er morsomme og dekorative kjeks-sandwicher. Perfekt til Halloween! Oppskriften gir 16 skummelt gode edderkoppkjeks.

Ingredienser

Antall stykker

  • 50 g
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 2 ss
    sterk kaffe , utblandet
  • 3 ss
    lys sirup
  • 1 stk
    egg
  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 2 ½ dl
    melis
  • 5 ss
    kakao
  • 1 ½ ts
    bakepulver
  • ¼ ts
    salt

Kremfyll

Til pynt

  • 1 pakke
    lakrislisser

Slik gjør du det

  1. 1

    Knekk sjokolade i biter og smelt i en kjele med smør, kaffe og sirup. Avkjøl noe og pisk inn egget.

  2. 2

    Ha mel, melis, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk til en jevn, tykk røre. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.

  3. 3

    Sett ovnen på 180 °C. Trill 16 små kuler, ca. 3 cm i diameter, og plasser på et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned på kulene. De renner litt utover, så ha god plass mellom kjeksene. Stek i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.

    Tips

    Kjeksen er litt myk når man tar de ut av ovnen, men stivner da de avkjøles.

  4. 4

    Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. Stivpisk kremfløte og vend inn i kremosten. Fordel krem på halvparten av kjeksene og topp med de andre kjeksene. Del lakrissnøre i biter og stikk inn på sidene for å forme bein. Pynt med mer glasur til øyne.

    Tips

    Smak gjerne til kremen med frø fra vaniljestang, litt sitronskall eller litt lakrispulver.

Tips

Kjeksene kan bakes dagen i forveien og fyllet kan lages og oppbevares i en sprøytepose til du er klar for å servere kjeksene.

Del denne oppskriften: