Serinakaker med kremost- og bringebærkrem

Serinakaker med kremost- og bringebærkrem

124
961
Enkel45 min
Test en ny vri på Serinakaker. Med myk og frisk kremost- og bringebærkrem blir disse garantert en favoritt i julen! En smakfull gave som gleder, bare husk å lage noen ekstra til deg selv. Denne oppskriften gir 30 enkle eller 15 doble Serinakaker.

Ingredienser

Antall stykker

  • 150 g
  • 250 g
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 100 g
    sukker
  • 1 stk
    egg

Krem

Pensling og dryss

  • 1 stk
    eggehvite
  • 1 dl
    perlesukker
  • 1 dl
    hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir.

    Tips

    Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.

  2. 2

    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

  3. 3

    Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill 30 kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på hakkede mandler og perlesukker.

  4. 4

    Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.

  5. 5

    Bland bringebærsyltetøy og kremost til en marmorert krem. Ha ostekremen på undersiden av halvparten av kakene. Fest to og to kaker mot hverandre. Oppbevar kjølig.

Del denne oppskriften: