Åpen marsipankake med bær

Åpen marsipankake

21
252
Middels60 min
Lekker marsipankake med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sukkerbunn

  • 6 stk
    egg
  • 150 g
    sukker
  • 150 g
    hvetemel
  • 50 g
    valnøtter
  • 1 ts
    bakepulver

Kakefyll

  • 6 dl
  • 4 dl
    syltetøy av ønsket smak, f.eks. bringebær, blåbær eller multe.

Marsipanlokk

  • 500 g
    marsipan (ca)

eller

  • 1 stk
    ferdig marsipanlokk

Kakepynt

  • 10 stk
    friske bringebær eller andre røde bær
  • 10 stk
    friske blåbær eller andre blå bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.

  2. 2

    Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.

  3. 3

    Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.

    Tips

    Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

  4. 4

    Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.

  5. 5

    Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.

Marsipanlokk

  1. 6

    Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.

  2. 7

    Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.

Tips

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Del denne oppskriften: