Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake med sjokoladekrem

49
246
Middels80 min
Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

  • 2 dl
    kakao
  • 2 dl
    vann
  • 4 dl
    sukker
  • 200 g
    TINE® Meierismør , romtemperert
  • 6 stk
    egg
  • 5 dl
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver

Fyll :

Glasur:

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.

  2. 2

    Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.

  3. 3

    Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.

Fyll:

  1. 4

    Del sjokolade i biter og smelt i vannbad med en skvett fløte til en glatt krem. Avkjøl til fingervarm. Visp resten av kremfløten stiv og visp inn sjokoladeblandingen. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.

Glasur:

  1. 5

    Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.

Tips

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Del denne oppskriften: