Sjokoladegulrotkake

Sjokoladegulrotkake

23
153
Enkel60 min
En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    egg
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 1 dl
    lys sirup
  • 100 g
    mørk kokesjokolade
  • 5 dl
    finrevet gulrøtter
  • 2 dl
    smeltet, avkjølt TINE® Meierismør
  • 4 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    kakao
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    malt kanel
  • 2 ts
    vaniljesukker

Topping til gulrotkake

Pynt til gulrotkake

  • 4 ss
    revet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.

  3. 3

    Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur til gulrotkake

  1. 4

    Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.

  2. 5

    Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.

Tips

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Del denne oppskriften: