Saftig sjokoladekake med kefir

Saftig sjokoladekake med kefir

30
353
Middels90 min
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

Glasur

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.

  2. 2

    Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen. Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.

  3. 3

    Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.

Glasur

  1. 4

    Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.

  2. 5

    Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.

Tips

Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Del denne oppskriften: