Pavlova med tropisk salsa

Pavlova med tropisk salsa

2
33
Middels160 min
En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte egg
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ¼ ts
    grønn konditor pastafarge til ønsket farge

FYLL

TROPISK SALSA

  • ½ stk
    ananas
  • 1 stk
    mango
  • 1 ss
    honning
  • 8 stk
    mynteblader

TOPPING

  • 4 ss
    kokosflak

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Ha mesteparten av blandingen på bakepapiret og form til en rund bunn. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.

  3. 4

    Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.

  4. 5

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 6

    Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

  1. 7

    Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.

  2. 8

    Rett før servering vispes fløten stiv. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  3. 9

    Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.

Tips

Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.

Del denne oppskriften: