Pavlova med tropisk salsa

Pavlova med tropisk salsa

2
33
Middels90 min
En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte egg
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ¼ ts
    grønn konditor pastafarge til ønsket farge

FYLL

TROPISK SALSA

  • ½ stk
    ananas
  • 1 stk
    mango
  • 1 ss
    honning
  • 8 stk
    mynteblader

TOPPING

  • 4 ss
    kokosflak

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.

  3. 4

    Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.

  4. 5

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 6

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. 7

    Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.

  2. 8

    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  3. 9

    Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.

Tips

Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.

Del denne oppskriften: