Pavlova med sjokoladekrem

Pavlova med sjokoladekrem

4
13
Enkel100 min
Sprø marengsbunn, sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, og gjestene vil gå hjem fornøyde. 

Ingredienser

Antall stykker

Marengs

  • 6 stk
    eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 1 ts
    potetmel

Fyll

Pynt

  • 3 dl
    friske bringebær
  • ⅛ potte
    sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og potetmel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. 3

    Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.

    Tips

    Denne oppskriften holder til ca. 12 små kaker eller 1 stor.

  4. 4

    Stek marengsen i ca. 75-80 minutter og avkjøl på rist.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.

  6. 6

    Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).

  7. 7

Tips

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Del denne oppskriften: