Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

36
348
Middels45 min
Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladeglasur

Dryss:

  • 3 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.

  2. 2

    Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.

  3. 3

    Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.

Sjokoladeglasur

  1. 4

    Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.

  2. 5

    Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.

Tips

Server gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.

Del denne oppskriften: