Brunost-Pavlova med bringebærkrem

Brunost-Pavlova med bringebærkrem

1
15
Middels90 min
Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 50 g

BRINGEBÆRKREM

TOPPING

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Start med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. 3

    Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn revet brunost. Ha marengsmassen ut på stekebrett med bakepapir og form den til en 26 cm rund bunn.

    Tips

    For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for. 

  3. 4

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

  1. 6

    Tin frosne bringebær og la renne godt av.

  2. 7

    Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløte og vaniljekrem er kald, ellers blir den for rennende.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  3. 8

    Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt, fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: