8-årsdagskake

8-årsdagskake

6
22
Middels90 min
Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekakebunn

Sjokoladeglasur

  • 450 g
    melis
  • 180 g
  • 6 ss
    sterk kaffe (evnt. kokende vann)
  • 3 ts
    vaniljesukker
  • 2 ss
    kakao

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. 3

    Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.

  4. 4

    Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.

  5. 5

    Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.

Sjokoladeglasur

  1. 6

    Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.

  2. 7

    Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.

  3. 8

    Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.

Tips

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.

Del denne oppskriften: