Omelette norvégienne

Omelette norvégienne

0
54
Middels120 min
En imponerende festdessert som er elsket av både store og små. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

VANILJEIS

  • 1 stk
    vaniljestang
  • 8 stk
    eggeplommer
  • 150 g
    sukker
  • 5 dl
  • 200 g
    frosne bringebær

SUKKERBUNN

  • 2 stk
    egg
  • ¾ dl
    sukker
  • 1 dl
    hvetemel
  • ¼ ts
    bakepulver

TOPPING

  • 5 stk
    eggehviter
  • 5 ss
    melis
  • 1 ss
    hvitvinseddik

Slik gjør du det

  1. 1

    Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Visp frøene med eggeplomme og sukker til eggedosis.

  2. 2

    Stivpisk kremfløte og vend forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i en plastbolle på ca. 21 cm i diameter og sett i fryseren.

  3. 3

    Rør i isen hvert 30. minutt under innfrysningen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Etter 1,5 timer når kanten er frosset røres bær inn i midten og toppen flates ut. Frys videre uten og røre i minimum 6 timer.

SUKKERBUNN

  1. 4

    Sett ovnen på 150 °C. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn.

  2. 5

    Smør en liten springform, på 21 cm i diameter eller tilpasset lik størrelse som plastbollen til isen, med smør og dryss med mel. Ha i røren og stek i 30 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

  3. 6

    Legg kakebunnen på toppen av isen og frys til rett før servering.

TOPPING

  1. 7

    Sett ovnen på 300 °C med grillelementene på. Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis gradvis og pisk til du har en stiv og blank marengs. Rør inn eddik. Ta kaken ut av fryseren og dekk den med den stive marengsen. Du må jobbe raskt så ikke isen smelter.

  2. 8

    Stek kaken raskt under grillelementet slik at marengsen blir gyllen, ca. 5 minutter. Pass nøye på for det må gå raskt. Server med en gang.

    Omelette norvégienne

    Tips

    Du kan også bruke en skibrenner eller créme brûlée-brenner og varme marengsen med den til den er fin og gyllen.

Tips

Omelette norvégienne, eller Baked Alaska som det også heter, kommer i mange former. Frys gjerne isen i en firkantet form og skjær til bunnen eller lag små porsjonskaker.

Del denne oppskriften: