Bringebæris på nøttebunn

Bringebæris på nøttebunn

13
99
Middels50 min
Få ting smaker bedre enn hjemmelaget iskake. Her har du oppskriften på en glutenfri iskake til 12 personer, med bringebærsmak fordelt på en god nøttebunn med valnøtter og mørk sjokolade. Nydelig å servere til 17. mai, konfirmasjon eller en annen anledning du vil overraske gjestene med det lille ekstra. Husk å beregne ca fire timer for isen å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

  • 100 g
    valnøtter
  • 100 g
    mørk sjokolade , gjerne kokesjokolade
  • 100 g
    sukker
  • 3 stk
    eggehviter

Bringebæris

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på nøttebunn trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 24 cm i diameter.

  2. 2

    Start med å grovhakke nøttene og sjokoladen til nøttebunnen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en en stiv og blank marengs.

  3. 3

    Vend inn nøtter og sjokoladen og hell blandingen i den smurte kakeformen.

  4. 4

    Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.

Bringebæris

  1. 5

    Kjør frosne bringebær til mos i en food processor. Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk purè. Kast steinene.

  2. 6

    Pisk eggeplommer sammen med sukker.

  3. 7

    I en annen bolle pisker du fløten til krem og blander deretter den med eggedosis og bærmosen. Smak til.

  4. 8

    Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.

Pynt

  1. 9

    Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering.

Tips

Hvis du har dårlig tid, kan kaken til nøds spises uten at du lar isen stivne helt på forhånd. Men da må kaken spises umiddelbart og det er veldig viktig at alle ingrediensene til isen er så kalde som mulig og bringebærene helt gjennomfrosne før du kjører dem i food processor.

Del denne oppskriften: