Smuldrepai med nøtter

Smuldrepai med nøtter

0
50
Enkel45 min
Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 stk
    epler
  • ½ dl
    sukker
  • 50 g
    hasselnøtter eller andre nøtter
  • 1 ss
    finrevet ingefær

Smuldredeig:

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.

  3. 3

    Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.

  4. 4

    Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Tips

Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Del denne oppskriften: