Rabarbrapai

Rabarbrapai

2
42
Middels45 min
Nydelig pai å servere på en varm sommerdag. Den syrlige rabarbrapaien med sukkersøt marsipanmarengs smaker farlig godt og ser forførende lekker ut. Gøy å lage er den også!

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn:

  • 1 pakke
    ferdig paibunn

Fyll:

  • 500 g
    rabarbra
  • 1 dl
    sukker
  • 1 ss
    potetmel

Marengs:

  • 3 stk
    eggehviter
  • 1 dl
    sukker
  • 100 g
    marsipan

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. 2

    Trykk den ferdige paibunnen ut i paiformen. Sett paiskallet kjølig i ca. 30 minutter. Stek så bunnen i ca. 8 minutter før du har på fyllet.

  3. 3

    Skrell rabarbra og skjær i biter. Legg i en kjele med sukker, og kok på svak varme til rabarbraen begynner å bli myk.

  4. 4

    Legg rabarbra og litt av saften i paiskallet. Strø over potetmel. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk ytterligere en stund.

  5. 5

    Vend i revet mandel, eller marsipanmasse, og sprøyt eller fordel marengsen over rabarbraen. Stek i 7 - 10 minutter til marengsen er gylden.

  6. 6

    Server med vispet krem eller vaniljekesam til.

Del denne oppskriften: