myk-eplekake

Eplekake

104
1,278
Enkel70 min
Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Oppskriften gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakerøre

  • 200 g
    TINE® Meierismør , romtemperert
  • 2 dl
    sukker
  • 4 stk
    egg
  • ½ stk
    sitron
  • 1 ½ ts
    bakepulver
  • 4 dl
    hvetemel

Fyll

  • 3 stk
    epler
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ss
    kanel
  • 1 ts
    kardemomme

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 2

    Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.

  3. 3

    Fordel halvparten av deigen i formen.

  4. 4

    Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.

  5. 5

    Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.

Tips

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Del denne oppskriften: