Mettes beste eplekake

Mettes beste eplekake

2
50
Middels70 min
Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Drysst:

  • 3 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. 3

    Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.

  4. 4

    Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.

Tips

Prikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.

Del denne oppskriften: