Jordbærkake

Jordbærkake

0
99
Middels90 min
Denne sommerlige kaken med friske jordbær og gelé blir garantert sommerens hit!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Del sukkerbrød i to og dynk hver del med litt melk. Legg bunnen på et kakefat, sette på ringen fra en springform og stram til slik at du kan bygge resten av kaken i formen.

  2. 2

    Smør vaniljekremen utover. Del jordbærene i to og fordel halvparten utover vaniljekremen.

  3. 3

    Legg på den andre delen av sukkerbrøde og klem den godt ned. Dander resten av jordbærene på toppen av kaken, gjerne i en spiral.

  4. 4

    Smelt geleen i en kjele på lav varme til den er helt smeltet og uten klumper. Avkjøl til rett før den begynner å stivne igjen, ca. 38 °C.

    Tips

    Er geleen for varm vil den trekke ned i sukkerbrødet, så vær litt tålmodig. For å helgardere kan du pensle på et lag med gelé før du fordeler bærene utover. Da forsegler du kakebunnen.

  5. 5

    Hell geleen forsiktig over og sett kaken kaldt til geleen har stivnet, ca. 1 time.

Tips

Lag gjerne dette jordbær- og gelélokket på toppen av en ostekake. Eventuelt kan du variere med andre bær og fyll.

Del denne oppskriften: