Eplefavoritt

(81)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig og god eplekake helt uten egg.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

5 stkepler
3 ssvaniljesukker
1 sskanel
7 ½ dlhvetemel
3 dlsukker
3 ½ tsbakepulver
4 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
125 gTINE Meierismør

Forslag til servering

3 dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skrell, ta ut kjernehuset og skjær epler i tynne båter. Bland eplene med sukker og kanel.
    3. Bland mel, sukker og bakepulver og rør melken i røren. Hell røren i langpannen.
    4. Smelt smør. Stikk eplebåtene i røren, og hell smeltet smør jevnt over eplekaken.
    5. Stek i 20-25 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl på rist. Server gjerne med litt pisket krem.

Tips:

#1: Kaken egner seg godt til frysing.

#2: Is, vaniljesaus eller kesam smaker også godt til.

Kommentarer