Eplefavoritt

Eplefavoritt

Kommentarer 62
  • Enkel
  • 40 min
  • 25 min
Saftig og god eplekake helt uten egg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne
5 stk epler
3 ss vaniljesukker
1 ss kanel
7 ½ dl hvetemel
3 dl sukker
3 ½ ts bakepulver
6 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
125 g TINE Meierismør

Forslag til servering

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skrell, ta ut kjernehuset og skjær epler i tynne båter. Bland eplene med sukker og kanel.
    3. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og rør melken i røren. Hell røren i langpannen.
    4. Smelt smør. Stikk eplebåtene i røren, og hell smeltet smør jevnt over eplekaken.
    5. Stek i 20-25 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl på rist. Server gjerne med litt pisket krem.
Tips!

#1: Kaken egner seg godt til frysing.

#2: Is, vaniljesaus eller kesam smaker også godt til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Julie

    15 dager siden
    Har bakt denne for andre gang denne høsten og den blir helt nydelig. Jeg har gjort en liten endring på oppskriften ved at jeg har hatt mesteparten av smøret i røra, og bare litt av det oppå. Nydelig kake som godt tåler å stå i kjøleskapet i ei uke etterpå.

    Kommenter  (0)


  • Anne

    16 dager siden
    Helt uspiselig. Gikk i matavfallet. Skuffende. Dvs at jeg bare føyer meg inn i rekken som har prøvd. Og feilet. Hva med å finne på noe annet, TINE?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      13 dager siden
      Hei anne,

      Så leit å høre at den ikke ble vellykket. Vi har testbakt oppskriften flere ganger og har justert oppskriften slik at det har blitt mer væske i oppskriften. Vi vet dessverre ikke hvorfor noen får det til og noen ikke, men hva med å prøve denne oppskriften: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/frukt-og-barkaker/myk-eplekake

      Kommenter  (0)


  • Olga

    1 måneder siden
    Jeg må også gjenta kommentar: total mislykket! Jeg prøvde oppskriften i går og møtte kaste "kaken". Rå deig , smør trekker ikke inn i kaken. Den oppskriften er ikke bra, dessverre.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Olga,

      Så leit at resultatet ikke ble vellykket. Trykket du eplebåtene ned i røren slik at smøret la seg over eplebåtene?

      Kommenter  (0)


  • Monica

    2 måneder siden
    Mislykket!!!! som hos veldig mange andre. Smøret la seg oppå, kaken var rå etter 45 min i ovnen. Burde lest kommentarane før jeg lagde, ble bare så glad for å finne oppskrift uten egg. Vi plukka med epler på vei inn, og ville bake eplekake... også mangla vi egg. Men når oppskriften har fått så mange like kommentarer, bør dere vel revurdere den som en Eplefavoritt. Jeg er forresten en habil baker, og leste om igjen, og om igjen da en liten detalj på baking kan ha store konsekvenser. hilsen fra to små og en stor baker som ikke fikk nyte eplekaken vi baket... med egenplukka epler :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Monica,

      Vi har justert opp væsken i oppskriften etter at vi testbakte den på nytt. Vi sender deg fremgangsmåten med bilder på epost :) Det er leit dere ikke fikk det resultatet dere ønsket.

      Kommenter  (0)


  • Janne

    2 måneder siden
    Glad over å finne oppskrift på eplekake uten egg, men Dette ble bare griseri!
    Smøret trekker ikke ned i kaken, men blir liggende på toppen så kaken blir seig og deigete. Måtte kastes. Rekker ikke bake ny før avslutning og må servere kjeks. Hurra!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Janne,

      Så leit å høre at det ikke ble ett vellykket resultat. Vi er litt usikre på hva som har gått galt.

      Vi test bakte denne oppskriften i forrige uke og fikk positivt resultat, men vi justerte opp mengden melk i røren.

      Vi sender deg resultatet vårt med fremgangsmåte og bilder på eposten din :)

      Kommenter  (0)


  • Elsa

    2 måneder siden
    Denne kaken ble mislykket!

    Kommenter  (0)


  • Fredrik

    2 måneder siden
    Når så mange melder fra om det samme, bør en kraftig alarmklokke ringe hos dere. Totalt mislykket her også. Deigen ble til en klump, smøret rant over i hjørnene i stedet for å trekke inn. Grusomt, Tine!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Fredrik,

      Vi har testet å bake kaken på nytt og kaken ender opp som den skal. Det er derfor vanskelig for oss å vite hva som skjer når dere ikke får samme resultat. Håper du prøver igjen å får ett vellykket resultat :)

      Kommenter  (0)

      • Fredrik

        2 måneder siden
        Hei, jeg bare gjentar det jeg sa sist: Når så mange melder fra om mislykket kake, blir vi oppgitte når dere bare kommer med slike svar...Tenk også på hvor mange som mislykkes, som ikke logger her. Fint for dere at dere fikk det til Tine, men dette nettstedet er for oss brukere....

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Det skjønner vi, Fredrik. Men når vi har en fungerende oppskrift som er testet opptil flere ganger er det vanskelig å vite hvor det går galt. Vi skal beke denne igjen i løpet av uken å se om det er noen justeringer som må til. :)

          Kommenter  (0)

          • Fredrik

            2 måneder siden
            Supert! Kan dere ta bilder underveis, sånn at det blir lettere å se hva vi eventuelt gjorde feil? Som andre har nevnt: Ble en tykk masse, og når man da heller på et par desiliter smør oppå, blir det bare karamell på sidene, og ustekt kake! Lykke til! :)

            Kommenter  (0)

            • Margrete , Kundekonsulent

              2 måneder siden
              Nå har vi testbaket, og sendt deg e-post med bilder og fremgangsmåte :) Takk for tilbakemeldingen din - oppskriften er nå justert!

              Kommenter  (0)


  • Marie

    3 måneder siden
    Denne ble totalt mislykket! Baker den aldri igjen. Ingen favoritt, med andre ord.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Kanskje denne blir din favoritt, marie: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/frukt-og-barkaker/myk-eplekake ? :)

      Kommenter  (0)

      • Anne

        16 dager siden
        I og for seg fint med et alternativ. Men ettersom jeg som eggeallergiker og sikkert fler andre her inne opprinnelig ville ha en oppskrift på kake uten egg, så funker ikke dette alternativet. Altså heller ikke denne kan bli en favoritt.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          13 dager siden
          Hei Anne,

          Forstår at det blir vanskelig med en erstatning på oppskrift da. Har du prøvd å bruke Noegg som erstatning i oppskrifter som egentlig skal ha egg?

          Kommenter  (0)


  • Marie

    3 måneder siden
    Det ser ikke ut som at jeg heller fikk ikke til denne kaken. Nå har den stekt i 45 minutter og er ikke ferdig. Smøret ligger i dammer langs sidene. Håper den blir spiselig likevel! For øvrig den merkeligste oppskriften jeg har vært borti.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Marie,

      Så leit at kaken ble som du ønsket. Det er vanskelig å si hva som har gått galt underveis :/ Håper den ble god og håper du prøver igjen :)

      Kommenter  (0)


  • Sonja

    3 måneder siden
    Nett ferdig med kaka,den blei kjempe god og såg fin ut??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Sonja :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat