Plommepai på 1-2-3

Plommepai på 1-2-3

0
45
Enkel30 min
Prøv denne gode og friske paien fylt med deilig vaniljekrem og store biter av plomme - enklere blir det ikke!

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Dekk en paiform med paideig og prikk med en gaffel. Sett kjølig i 15 minutter.

    Tips

    Slik lager du hjemmelaget paibunn: Bland 150 g kaldt smør, 3 dl mel og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en deig. Du kan også smuldre deigen sammen med hendene. Pakk deigen inn og legg kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv.

  3. 3

    Forstek paibunnen i ca. 10 minutter og ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160 °C.

  4. 4

    Vask og del plommer i to, og ta ut stein. Fyll paibunn med vaniljekrem og legg på plommene med skallet opp. Stek paien midt i ovnen i 15 minutter.

Tips

Paien kan lages med nesten all slags frukt og bær. Pærer, epler, fersken, blåbær, rips, bringebær, eller bjørnebær er gode eksempler.

Del denne oppskriften: