Mor Monsen

Mor Monsen

17
161
Enkel60 min
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.

  3. 3

    Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.

  4. 4

    Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.

  5. 5

    Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.

Tips

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Del denne oppskriften: