Monkey bread

Monkey bread

0
60
Enkel40 min
En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.

Ingredienser

Antall stykker

  • ½ stk
    gammelt brød , helst loff
  • 250 g
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 2 ss
    malt kanel

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.

  2. 2

    Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.

    Tips

    Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.

  3. 3

    Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.

Tips

Bruk muffinsformer heller enn brødform, husk bare å redusere steketiden til ca. 10 minutter.

Del denne oppskriften: