Krydderkake med Kefir

Krydderkake med Kefir

14
79
Enkel70 min
Krydderkake med julens smaker. Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Ingredienser

Antall stykker

  • 4 dl
    sukker
  • 1 dl
    brunt sukker
  • 200 g
  • 3 stk
    egg
  • 8 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    natron
  • 1 ts
    malt kanel
  • 1 ts
    malt nellik
  • 1 ts
    malt ingefær
  • 1 ts
    malt kardemomme
  • 1 ts
    malt allehånde
  • 5 dl
  • 2 ss
    melis til pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C.

  2. 2

    Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.

  3. 3

    Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.

  4. 4

    Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.

    Tips

    Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Tips

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

Del denne oppskriften: