Gresskarkake

Gresskarkake

12
106
Enkel90 min
Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    natron
  • 4 dl
    brunt sukker
  • 1 ts
    kanel
  • 1 ts
    kardemomme
  • 1 ts
    muskat
  • ½ ts
    salt
  • 2 dl
    rosiner
  • 4 stk
    egg
  • 200 g
  • 1 stk
    appelsin , kun skall
  • 2 ss
    appelsinjuice
  • 500 g
    gresskar , revet

Glasur

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.

  2. 2

    Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt.

Glasur

  1. 3

    Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.

  2. 4

    Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Tips

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Del denne oppskriften: