Bartekake

Bartekake

12
72
Enkel45 min
Hva med en bartekake til movemberkake eller farsdag? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
  • 4 dl
    sukker
  • 5 ss
    kakao
  • 3 stk
    egg
  • 3 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver

Sjokoladekrem

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.

  2. 2

    Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  3. 3

    Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.

Sjokoladekrem

  1. 4

    Pisk smør og melis til luftig krem. Bland sammen melk/kaffe, vaniljesukker og kakaopulver. Tilsett væsken i en tynn stråle i smørkremen, mens du pisker på sakte hastighet.

  2. 5

    Smør sjokoladekremen på og dekk hele bartekaken.

Tips

Kaken kan også fylles med Piano vaniljekrem

Del denne oppskriften: