Smoothie bowl med jordbær og basilikum

Smoothie bowl med jordbær og basilikum

0
30
Enkel20 min
En spennende smoothie-kombinasjon av friske smaker toppet med knasende pinje- og gresskarkjerner, poppet bokhvete og basilikumolje.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 dl
  • 2 dl
    frossen tropisk fruktblanding
  • 2 dl
    frossen jordbær
  • 2 ss
    limesaft
  • 2 ss
    mandelmel

Basilikumolje

  • 2 dl
    basilikumblader
  • 1 dl
    olivenolje
  • ½ stk
    lime
  • 1 ss
    honning

Topping

  • 4 ss
    pinjekjerner
  • 4 ss
    bokhvete
  • 8 stk
    jordbær
  • 4 ss
    gresskarkjerner
  • 20 stk
    friske basilikumblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør basilikumblader, olivenolje, limesaft og honning til en jevn saus i en blender eller med en stavmikser.

  2. 2

    Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Skyll bokhveten godt. Varm olje i en stekepanne og rist bokhveten til den er sprø og gyllen. Rør hele tiden. La den renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  3. 3

    Kjør Biola®, frossen frukt og jordbær, limesaft og mandelmel i en blender til en jevn og luftig smoothie.

    Tips

    Du kan kjøre mandler i en blender til grovt mel om du ikke får tak i mandelmel der du bor.

  4. 4

    Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær i skiver, gresskarkjerner, ristede pinjekjerner og bokhvete. Drypp over basilikumsausen, pynt med friske basilikumblader og server med en gang.

Tips

Du kan enten kjøpe poser med frossen frukt i butikken eller fryse ned din egen. Del frukten i biter og frys i porsjonsposer slik at det bare er å ha dem i blenderen. Dette er en fin måte å unngå å kaste overmoden frukt på. Jo mer moden frukten er, jo mer sødme har den.

Del denne oppskriften: