placeholder image
0

Kjøleskapsiskaffe

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kaldbrygget kaffe krever litt ekstra kaffe og tid, men er vel verdt det da metoden gjør at de delikate fruktige aromaene i kaffen fremheves og kommer til sin rett. Husk at kaffen bør trekke i minimum 8 timer i kjøleskap.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlgrovmalt nykvernet kaffe
8 dlvann
20 stkisbiter
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Ha grovmalt nykvernet kaffe i en mugge eller glass og hell over kaldt vann, dekk til og la kaffen trekke i minimum 8 timer i kjøleskap, gjerne over natten.

      Tips:

      Kaffen bør males et sted mellom kokekaffe og filtermalt. Det er viktig at den ikke er for fin for da er det vanskelig å sile av væsken. Er den for grov tar det lengre tid og mer kaffe for å oppnå en god smak.

    2. Sil kaffen gjennom et kaffefilter. Du har da en kaffekonsentrat som du kan blande ut med melk. Oppbevar kaffekonsentratet i kjøleskapet.
  • Ved servering

    1. Fyll glass med isbiter, hell kaffe halvveis opp i glasset og topp med melk. Smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk slik at du får den perfekt for deg.

      Tips:

      Ønsker du en søtere kaffe kan du røre inn litt sukker.

Tips:

Skummer du helmelk i en melkeskummer, får du en fyldigere og luftigere melk som gjør at iskaffen blir litt tykkere.

Kommentarer