Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

0
14
Middels25 min
Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fruktsuppe

  • 125 g
    sukker
  • 4 dl
    vann
  • 300 g
    rabarbra
  • 300 g
    jordbær
  • 1 ts
    frisk, hakket sitronmelisse
  • 2 ts
    maizena
  • 2 ss
    sitronsaft

Vaniljekesam-mousse

Pynt

  • 1 dl
    friske sitronmelisseblad

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.

  2. 2

    Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.

  3. 3

    La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.

  4. 4

    Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.

  5. 5

    Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.

Del denne oppskriften: