Sjokoladetrøffel

Sjokoladetrøfler

107
289
Enkel60 min
Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ½ dl
  • 300 g
    mørk sjokolade
  • 2 ss
    cognac eller rom (kan sløyfes)

Til å rulle i:

  • 1 dl
    kakao
  • 1 ss
    melis
  • 200 g
    mørk sjokolade (kan sløyfes)
  • 1 dl
    hakkede nøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

    Tips

    Konjakk kan sløyfes eller byttes ut med kaffe.

Dag 2

  1. 2

    Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.

  2. 3

    Ta frem sjokoladeblandingen (ganachen) fra dagen før, og lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann. I stedet for kulejern kan du bruke en skje. Form dem eventuelt enda rundere med hendene.

    Tips

    Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

  3. 4

    Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i hakkede nøtter eller kakaoblandingen. La stivne før servering.

Del denne oppskriften: