Polkakarameller

Polkakarameller

2
20
Middels35 min
Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger små former eller en langpanne.

  2. 2

    Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).

  3. 3

    Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.

  4. 4

    Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.

  5. 5

    Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.

Tips

Du kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.

Del denne oppskriften: