Fylte konfektbiter

Fylte konfektbiter

28
59
Middels120 min
Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    sjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

Sitronkrem:

Bringebærganache:

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem konfektformer.

  2. 2

    Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.

  3. 3

    Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

    Tips

    Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

Sjokoladeganache med appelsin:

  1. 4

    Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.

Sitronkrem:

  1. 5

    Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.

Bringebærganache:

  1. 6

    Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Del denne oppskriften: