Brente mandler

Brente mandler

80
492
Middels30 min
Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.

    Tips

    Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

  2. 2

    Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.

  3. 3

    Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.

  4. 4

    Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.

    Tips

    Bruk to gafler til å dele mandlene.

  5. 5

    Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.

Tips

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Del denne oppskriften: