Panna cotta med fantastiske julefrukter

Panna Cotta med vinterfrukter

6
59
Enkel160 min
Lekker festpyntet pannacotta med sesongens frukter og vidunderlig lake. En himmelsk avslutning på et fantastisk måltid, for eksempel på nyttårsaften.

Ingredienser

Antall porsjoner

Panna Cotta

Lake

  • 1 dl
    rødvin
  • ½ dl
    sukker
  • 1 stk
    kanelstang
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 1 stk
    stjerneanis

Frukt

  • 4 stk
    svisker
  • 4 stk
    tørkede aprikoser

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 7 minutter. Bland sammen fløte og sukker i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg det i fløten. La blandingen koke opp under omrøring. Ta kjelen av platen.

  2. 2

    Tilsett gelatinplate og rør til den har smeltet. Sett kjelen i kaldt vann til fløten er avkjølt. Rør om av og til.

  3. 3

    Ta opp vaniljestangen og fordel fløten i porsjonsformer som rommer drøyt ½ dl. Dekk til og sett formene i kjøleskapet i minst 2 timer.

Lake

  1. 4

    Bland vin, sukker, kanelstang, snittet vaniljestang og stjerneanis i en liten kjele. Rør til sukkeret har smeltet og gi blandingen et oppkok.

Frukt

  1. 5

    Hakk svisker og aprikoser og legg i den varme vinlaken. La frukten trekke minst 1 time, men gjerne lenger.

  2. 6

    Rett før du skal servere desserten, legger du frukt og lake over den deilige pannacottaen.

Tips

Server gjerne med hjemmelagde julekaker. 

Del denne oppskriften: