Håndkle og blad
Kanelbrûlée
(99)

Kanelbrûlée med appelsin

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Crème brûlée gjør alltid lykke som dessert med det sprø karamellokket. Her får du en oppskrift med smak av kanel og appelsin.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kanelbrûlée

3 dlTINE Kremfløte
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk, f.eks. lett
2 stkkanelstenger
½ stkappelsin (skallet av)
6 stkeggeplommer
4 sssukker

Pynt

4 ssbrunt sukker
8 stkbringebær
8 stkmynteblader
BladBlad

Slik gjør du det

 • Kanelbrûlée

  1. Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
  2. Sett ovnen på 120 °C.
  3. Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
  4. Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
  5. Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggeblandingen i formene, og stek de midt i ovnen ved 120 °C i 40 - 50 minutter til de har stivnet.
 • Pynt

  1. Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûléebrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
  2. Server med bringebær og mynteblad på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Dersom du ønsker en vanlig crème brûlée, så kan du droppe de ekstra smakstilsetningene som appelsin og kanel, og ellers følge fremgangsmåten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat