Sviskegrøt med fløtemelk

Sviskegrøt med fløtemelk

20
158
Enkel30 min
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    svisker
  • 8 dl
    vann
  • 1 dl
    sukker
  • 2 ½ ss
    potetmel
  • 1 dl
    kaldt vann

Fløtemelk

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.

  2. 2

    Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.

  3. 3

    Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.

Fløtemelk

  1. 4

    Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.

    Tips

    I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

Tips

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Del denne oppskriften: