Regnbue-fruktsalat i glass

Regnbue-fruktsalat i glass

1
114
Enkel20 min
En herlig fargefest av en dessert. Røde og blå bær, sitrus, ananas, kiwi og druer dandert i regnbuelag. Toppet med digg vaniljesaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    jordbær
  • 100 g
    bringebær
  • 1 stk
    appelsin
  • 2 stk
    klementiner
  • ½ stk
    ananas
  • 2 stk
    kiwi
  • 200 g
    grønne druer
  • 200 g
    blåbær
  • 100 g
    bjørnebær
  • 1 stk
    lime
  • 1 pakke
    Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Del jordbær og bringebær i fire og fordel i fine glass – pass på at de er gode å spise ut av, men smale nok til at frukten legger seg i lag.

  2. 2

    Skjær skallet av appelsin og klementin, og skjær ut filetene mellom hinnene. Del i mindre biter og fordel i glassene.

  3. 3

    Skjær skallet av ananas og del kvarter, skjær vekk den harde kjernen. Del i små biter og fordel i glassene. Skrell og del kiwi i biter, del druer i halve, og fordel kiwi og druer oppå ananasen.

  4. 4

    Topp med blåbær og bjørnebær. Riv over litt limeskall og press noen dråper limejuice i hvert glass. Server med vaniljesaus.

    Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

    Tips

    Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

Velg de bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og sødmefylte. Sørg for at alle ingrediensene – også bær og frukter – er romtemperert ved tilberedning og servering. Hvis du skal lage en ”ekte” regnbue er rekkefølgen: rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett. Men du kan like fint legge adskilte lag av de fruktene og bærene du liker.

Del denne oppskriften: