Posjert eple med luftig vaniljesaus

Posjert eple med luftig vaniljesaus

1
19
Enkel30 min
En enkel dessert med masse smak. Toppet med luftig vaniljesaus blir dette himmelsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    epler
  • 3 dl
    vann
  • 2 dl
    lønnesirup
  • 2 stk
    kanelstenger
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 3 skiver
    ingefær

Til servering

  • 4 dl
    Piano® Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. 1

    1. Skrell eple og fjern kjernen. Del i båter.

  2. 2

    Kok opp vann og sirup med kanelstang, stjerneanis, vaniljestang splittet i to på langs og ingefær. Ha i eplebåtene og la trekke på svak varme til møre, ca. 15 minutter.

  3. 3

    Løft ut eplebåtene og la laken koke inn til halvert. Sil av krydderet og vend med eplebåtene.

  4. 4

    Pisk vaniljesausen luftig og server til posjert eple i lake.

    Tips

    Vaniljeis, vaniljekrem og pisket krem er også godt til posjert eple.

Tips

Pærer er også godt egnet til posjering og smaker godt med luftig vaniljesaus. Dryss gjerne hakkede nøtter over for ekstra krønsj.

Del denne oppskriften: